Sunday, October 23, 2005

Bra saker med USA

Ok, min mamma tycker att jag klagar för mycket på USA, så här kommer en liten lista över saker som är bra:
1. Vädret!
Minst 20 grader 9 månader om året, så för en svensk är detta paradiset. Sommaren är dock alldeles för varm och fuktig, men med en pool på området och AC inomhus så klarar man sig rätt bra iallafall. Alla amerikaner här väntar på hösten, då är det som bäst. Så det är det vi har nu, 25 grader, sol och bara skönt.
2. Shoppingen
Detta landet är som gjort för alla som älskar att handla. Mataffärerna är många och har öppet alltid. Alla prylar är mycket billigare än i Sverige. Levis-jeans för 200kr styck, ja listan kan göras lång. I jämförelse är Sverige ett U-land. Hemma har vi ICA och Konsum, här finns Harris Teeter, Kroeger, Lowe's, Winn-Dixie, Target, etc, alla lika stora matkedjor.
3. Upplevelserna
Vi har 10 timmar till New York, Florida, och Nashville (amerikaner räknar alla sträckor i restid); 5 timmar till Washington DC, Hilton Head Island, Savannah, Atlanta och Charleston; 3 timmar till bergen, samt 2 timmar till Atlantkusten. Livet är helt enkelt lite mer spännande här.
4. Skolan
Trots allt jag sagt innan så är skolan här jättebra. Mycket vuxna, ingen mobbing och bra disciplin på barnen. Barnen här är "väluppfostrade", vänliga, artiga och med mycket respekt för vuxna. Lite intressant är att de splittrar klasserna varje år, tvärtemot Sverige. Motverkar mobbing jättemycket, inga barn får bilda starka gäng. Och de har efter några år gått i samma klass som de flesta andra barn i samma årskurs.
5. Säkerheten
Cary är ett av USAs säkraste områden, väldigt låg kriminalitet (mycket lägre än Lund). Man kan lämna huset olåst och barnen kan leka ute på gatan utan problem. Mycket vuxna med stark kontroll över sina barn. Även tonåringar är stenhårt övervakade, fast resultatet av det är att de sen flippar på college....
6. Restaurangerna
Här är nästan alla restauranger barnvänliga, för amerikaner tar med sig sina barn överallt. Och man går mycket på restaurang, och det är god mat till ett bra pris. Härliga biffar eller revben, med potatis och sallad för ca. 100kr. En stor stark öl kostar 25kr.

Ok, det var en liten lista över bra saker här. Återkommer med fler listor...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home