Wednesday, March 08, 2006

Pryda amerikaner

Just nu är det Hurricanes mot Philadelphia på TV. Vem hejar man på då? Hurricanes för det är "vårt" lag eller Philadelphia för där finns Peter Forsberg? Fredriks mamma gjorde det senare när vi såg samma lag i julas, INTE populärt här i hockeyarenan...

Iallafall, det var inte hockey jag tänkte skriva om, utan lite mer roliga observationer från livet här. Som ni väl alla vet så är ju amerikaner ganska pryda av sig. Inget naket får förekomma på TV och en film som har en enda scen som anspelar på sex blir genast klassad som R (Rated = endast för vuxna). Jag menar, svenska Big Brother hade orsakat ramaskri här i det konservativt kristna samhället. På simhallen visar sig ingen naken för andra, alla byter om i små bås eller under handdukar, om det är av blyghet eller respekt för andra (amerikaner är ju inte speciellt smala...) har jag inte lyckats lista ut. Barn får inte se sina föräldrar nakna, för det kan skapa problem senare i livet. Hur kan vi svenskar överleva som art så konstiga vi måste vara...?

MEN, och nu kommer det underliga. Det finns inte en enda "vanlig" offentlig toalett i detta landet. Alla toaletter utanför hemmet är gjorda som bås. med typ 40 cm öppet mellan varje toalettbås, lagom för att man både ska se och höra allt som görs på toaletten sidan om. Och om två väninnor går på toaletten samtidigt, så pratar de för fullt hela tiden. Hur detta går ihop med det i övrigt så pryda USA har jag ännu inte lyckats komma på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home