Tuesday, December 20, 2005

Nästan jul-vecka

Snart jul och äntligen kommer det lite värme till oss. När det är kallt här känns det som en lyx att få vara varm. Husen är dåligt isolerade och värmesystemet ineffektivt. När det är flera minusgrader ute på nätterna drar kallraset längs golvet och det går inte att hålla sig varm. Tänk den som ändå fick ha ett svenskt välisolerat hus igen... Men på julafton ska det bli 15 grader, så det finns vissa fördelar med att bo här.

Imorgon kommer Fredriks föräldrar hit. Det ska bli kul att få lite besök igen och speciellt nu till jul. Vi har aldrig firat jul helt själva så det hade blivit lite tråkigt om de inte kom. Barnen längtar förstås också.

Vi ska göra så mycket svensk jul vi bara kan, den amerikanska är faktiskt inte mycket att ha. Santa Claus kommer natten till juldagen och lämnar alla paket. På morgonen springer barnen upp och sliter upp paketen innan frukost. Sedan är det klart och möjligtvis är det sedan en jullunch med skinka eller kalkon (fast inte alltid...). Och så kyrkan förstås om man bor i södern. Sen är julen färdig för detta året. Inte mycket till jul för en svensk....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home