Friday, November 11, 2005

Veckan som varit

Idag är det "Veterans day" här i USA, så då är är skolorna stängda. Man ska minnas alla som varit i krig ock kommit hem igen. I slutet av maj har de "Memorial day", när man minns alla som dött i krig, viktig skillnad här i USA...

Nu under veckan har det varit skola och simning som vanligt. I onsdags var jag på ärtsoppe-kväll med andra svenska kvinnor inom SWEA, en organisation för svenska kvinnor som finns över hela världen. Det blev svensk ärtsoppa med pannkakor, fast ingen punsch, ingen hade varit hemma i Sverige och fixat det.

Man blir aldrig så svensk som när man bor utomlands. Och det är viktigt att träffa människor från sitt hemland, att få prata sitt eget språk med människor som har liknande bakgrund, tradition och kultur. Vi svenskar borde tänka på det varje gång det klagas över invandrare i Sverige som behåller sina traditioner (så länge de är lagliga alltså...). Här i USA är det normalt att olika människor tänker och handlar på olika sätt, och det finns inte samma intolerans mot "annorlunda" människor (dvs de som inte tycker som en själv) som det tyvärr finns i Sverige.

Nu i helgen ska vi bara ta det lugnt, och njuta av det fina höstvädret. Knallblå himmel, sol och ca. 20 grader, med träden alldeles gula och röda. Nu är NC som vackrast!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home